Vizitare

Vă anunțăm că începând cu data de 7 iulie 2014 Observatorul Astronomic intră în renovare/consolidare/restaurare, drept pentru care se întrerupe programul de vizitare. Vom anunța pe acest site viitoarele noastre evenimente.

Observatorul Astronomic este deschis accesului public, putând fi vizitat de către grupuri organizate sau persoane individuale. Nu sunt necesare programari prealabile însă pentru grupurile numeroase (peste 20 de persoane) este bine să se facă o programare prin telefon (021/212.96.44) sau email pentru o organizare mai bună. Intrarea în Observator se face pe bază de bilet.

Pentru vizitarea observatorului și efectuarea de observatii astronomice costul unui bilet este de 5 lei, iar pentru categoriile care beneficiază de reduceri (elevi, studenți, pensionari) biletul redus costă 2 lei.

Biletul de intrare la prezentări este de 5 lei.

Înainte de a vizita observatorul citește neapărat ghidul de vizitare!

 

Activitate
Programul de vizitare
Vizitare expozitie astronomică și observații solare
miercuri - duminică între
14 și 18;
Observații nocturne
miercuri - duminică de când se întunecă
în intervalul 19-22, numai dacă este senin
Prezentări

Sâmbăta sau vineri de la ora 19:30 conform programului de aici

Sfârșitul programului de observații nocturne

utimul vizitator intră la ora 21:30

 

Fiecare vizitator beneficiază de ghidaj gratuit (în afară de română vorbim şi engleză).

Alte taxe: taxa de fotografiere de către turişti 15 lei; taxa de fotografiere profesionistă, filmare TV filme documentare 35 lei m2/ oră. Toate aceste taxe se plătesc anticipat la casierie Muzeului Municipiului București.

În cazul evenimentelor speciale (eclipse de Lună sau de Soare, tranzite, apropieri și opoziții ale planetelor), afluxul de public este mai mare, iar înghesuiala și eventualele cozi de așteptare devin inevitabile.

Observatorul nu are spațiu de parcare, cea mai bună soluție fiind strada Amiral Vasile Urseanu care seara este liberă.

Informațiile despre programul de vizitare au fost verificate în luna mai 2014

Pentru a beneficia de informații corecte verificați programul de vizitare pe acest site. Există zeci de site-uri de evenimente care dau programul greșit și nu suntem responsabili dacă informațiile lor sunt greșite.

04-Aug-2014 14:33